EVENTS

VOOR IEDEREEN..

© Schladming-Dachstein.at/raffalt

Muziek en sport evenementen van formaat

Schladming live dabei!

Er is ontzettend veel te beleven in en om Schladming. Gemeente en bedrijven zijn zeer actief in het organiseren van allerlei evenementen.

Er is zelfs een lied geschreven over Schladming voor het "Weltmeisterschaft Alpineski 2013" een hit die je nog regelmatig hoort in Schladming: "live dabei auf der Schladminger Planaï". De video hiernaast laat de opening zien van dit grote evenement en geeft meteen een mooi beeld van Schladming en de omgeving.

Lees hieronder verder voor een aantal actuele hoogtepunten. Voor het totale overzicht van evenementen bezoek je: www.planai.at

Planaï skiseizoen opening 2018, de feestelijkste start van het winterseizoen

Sensationeel party weekend, opening ski seizoen Schladming 

Nergens anders wordt de start van het ski seizoen zo uitbundig gevierd als in Schladming. Elk jaar komt een uitzinnig publiek de voet van de Planai bezoeken om te feesten met internationale top artiesten. Vier deze sensationele ski party met ons mee het eerste weekend van December. 

Vorig jaar werd de opening van het skiseizoen gevierd met Martin Garrix, de nummer 1 DJ van de wereld, Alan Walker,

alle Farben, DJ antoine, Darius & Finley en Rudy MC.

Night race; Spannendste slalom op topniveau 

Schladming night race

23 Januari 2018

De night race op de Planaï is een jaarlijks terug kerend groots event. De internationale top van de alpineskiërs strijden om de snelste tijd. 50.000 fans volgen deze spannende wedstrijd live en zorgen voor een uitzinnige sfeer.

Wil je zelf een keer deze world-cup piste afdalen volg dan de " 3" op de Planaï van top tot beneden 3,4 km.  De top atleten halen snelheden van 120 km per uur! 

Tickets en meer informatie zijn te verkrijgen via www.wsvschladming.at

© Schladming-Dachstein.at/raffalt

Muzikaal Schladming brengt je in vervoering

1/4

© Schladming-Dachstein.at/raffalt

Muzikanten in Schladming

Op 25 Augustus 2018 zingt Andreas Gabalier (de volks rock-en-roller) weer de sterren van de hemel. Dit is zijn enige open air concert en trekt tienduizenden fans naar Schladming.

In juli vind elk jaar het "mid-europe blaasmuziek festival" plaats. Met meer dan 30 orkesten en 2500 muzikanten zijn er 5 dagen lang talloze concerten. Het hoogtepunt is de TATTOO-marschshow met 600 deelnemers.

Ook in april 2019 verwachten we weer het legendarische "Musikanten Ski-WM" in Schladming. Een uitbundige mix van traditionele Oostenrijkse muzikanten en pret op de piste met een ski wedstrijdje.

Hier beeft de berg! Ronkende motoren bij "Rock the roof"

"Ennstal classic" en "Planai classic"

2 Classics en 1 legendarische 

De legendarische biker zomer-party werd dit jaar voor de 7e keer in Schladming gehouden. Coole bikes, brommende motoren, relaxte mensen en de vette sound van live bands. Er werden mooie begeleide touren in de omgeving gereden. Een zeer gezellig en gemoedelijk motorevent!

 

Van 3-5 Januari 2019 zullen oldtimers het winterwonderland van Schladming gaan verkennen. Auto's tot bouwjaar 1972 zullen meedoen aan een sportieve race op de Planai en zich een weg door de sneeuw banen naar de Dachstein gletsjer. 

Onder het motto "auto rijden in het laatste paradijs" zal tussen 18 en 21 juli 2018 de ennstal classic in Gröbming plaats vinden. De finish bevind zich in Schladming. Vanaf een terrasje kan je de bijzondere oldtimers van dichtbij aanschouwen.

Piekvier Lodge

Untere klaus 31

8970 Schladming Austria

info@piekvier.com

  • Facebook Basic Black

© 2016 by Piekvier Lodge. Proudly created with Wix.com

Your privacy is important to us. Here you can read our privacy policy.